Välkommen till Asylrättscentrums Migrationsdag 2022 och fira vårt 30-årsjubileum med oss!

2022-05-10 Aktuellt

Asylrättscentrums Migrationsdag 2022 arrangeras i samarbete med UNHCR och ABF Stockholm.

Den 20 juni är det dags för Asylrättscentrums Migrationsdag – en dag för möten, diskussioner och kunskapsutbyte kring aktuella migrationsfrågor.

Samma kväll firar Asylrättscentrum 30 år av arbete för rättssäkerhet, asylsökande och flyktingars rättigheter och kunskapsutveckling kring migration. 

Migrationsdagen är en mötesplats för civilsamhälle, myndigheter, forskare, jurister, politiker, media och andra som är intresserade och engagerade i migrationsfrågor. Syftet är att skapa en plats för nya möten och stärkt kunskap, diskussion och utbyten kring migrationsfrågor, och att därigenom bidra till en välinformerad och saklig samhällsdiskussion som sätter migrationsfrågor på dagordningen. Välkommen att delta i hela eller delar av dagen!

Migrationsdagen 2022 äger rum på världsflyktingdagen den 20 juni i ABF Stockholms lokaler på Sveavägen 41 i centrala Stockholm (Brantingrummet, våning 1).

På kvällen tar Asylrättscentrums 30-årsfirande vid på restaurang Cirkeln precis intill ABF Stockholm på Sveavägen 41. Det kommer att finnas bubbel, alkoholfria alternativ och enklare mingelmat.

Program

14.00 – 14.20

14.20 – 15.10

Välkomstmingel

Rapport och seminarium: Asylsystemet i Sverige – en lägesbild med avstamp i AIDA-rapporten för Sverige. Asylrättscentrums chefsjurist Martin Nyman presenterar, följt av panelsamtal och frågestund.

15.10 – 15.30

15.30 – 16.20

Kaffe och mingel

Rapport och seminarium: UNHCR presenterar sin senaste rapport Global Trends. Presentationen följs av en diskussion och frågestund. Medverkande bland annat UNHCR:s kontor för Norden och Baltikum.

16.20 – 16.40

16.40 – 17.30

Kaffe och mingel

Rapportsläpp och seminarium: Ukraina, massflyktsdirektivet och Sveriges hantering av dem som flyr kriget. Asylrättscentrums jurist Karl Nilsson presenterar, följt av panelsamtal och frågestund.

Ca 18.00 – sent

Asylrättscentrums jubileumsmottagning

Programmet uppdateras efter hand som olika talare bekräftas.

Anmäl dig redan idag

Migrationsdagen har ett begränsat antal platser. Du kan delta i hela eller delar av programmet. Sista anmälningsdag är 25 maj 2022.

Du anmäler dig genom att fylla i formuläret nedan. När du anmält dig får du ett mail inom en vecka som bekräftar att din anmälan registrerats hos oss. Saknar du en bekräftelse? Kontakta oss på kurs@sweref.org

Anmälan till Migrationsdagen

3 + 8 =

Vad blir Sveriges nya migrationspolitik?

Hösten 2020 ska den parlamentariska kommittén presentera sitt uppdrag. Ta del av våra anlyser av de politiska förslagen.

Så fungerar asylprocessen

Här hittar du viktig information om hur asylprocessen fungerar i Sverige och vad personer som söker asyl bör tänka på. 

Vilket stöd kan du få?

Information om vilket stöd och hjälp våra jurister kan ge, och vilken information vi behöver från dig för att kunna hjälpa till. 

Share This