Ny handbok hjälper arbetsgivare att göra rätt

2021-04-7 Aktuellt

Vill du anställa någon som fått uppehållstillstånd genom gymnasielagen och vill vara säker på att anställningen uppfyller kraven för att få permanent uppehållstillstånd? Nu släpps handboken som hjälper dig att göra rätt. Välkommen på digital lansering!

Med stöd från Sveriges innovationsmyndighet Vinnova och tillsammans med Right to play presenterar vi stolt en lättöverskådlig handbok som gör det enklare för arbetsgivare att få koll på anställning av unga med tillfälligt uppehållstillstånd!

Du får träffa

Judit Wefer från Vinnova inledningstalar om om vikten av samverkan för social hållbarhet.
Siri Sandin jurist på Asylrättscentrum djupdyker i handbokens innehåll.
Rebecka Hagman och Anne Christine Garcés från Stockholms stad berättar om Integrationspakten och arbetet med nya gymnasielagen
Nina Thoren Forsanker från Ambea pratar om anställning av målgruppen utifrån arbetsgivarperspektiv
Right To Play berättar om hur vi stöttar arbetsgivare i att öppna upp för unga

Vill du veta mer om hur du anställer nyanlända ungdomar som idag går under nya gymnasielagen, och dessutom höra mer om vår framgångsrika metod för minskad arbetslöshet och ökad integration? Knip en plats på den digitala, kostnadsfria lanseringen senast 20 april. Vi ses!

Tid, plats och anmälan

När? Tisdag 27 april kl. 11-12
Var? Digitalt via Zoom
Anmälan eller frågor till clindell@righttoplay.com!

Stöd till den unga som ska söka permanent uppehållstillstånd

Har du fått uppehållstillstånd för gymnasiestudier och ska söka permanent uppehållstillstånd efter att du är klar med studierna? För att du ska få permanent uppehållstillstånd finns det en del krav som du ska uppfylla, här hittar du en handbok som förklarar kraven och hur du ansöker om uppehållstillstånd.

Vad blir Sveriges nya migrationspolitik?

Hösten 2020 ska den parlamentariska kommittén presentera sitt uppdrag. Ta del av våra anlyser av de politiska förslagen.

Så fungerar asylprocessen

Här hittar du viktig information om hur asylprocessen fungerar i Sverige och vad personer som söker asyl bör tänka på. 

Vilket stöd kan du få?

Information om vilket stöd och hjälp våra jurister kan ge, och vilken information vi behöver från dig för att kunna hjälpa till. 

Share This