Handbok för arbetsgivare

2021-04-27 Aktuellt, Publikationer

Vill du anställa någon som fått uppehållstillstånd genom gymnasielagen och vill vara säker på att anställningen uppfyller kraven för att få permanent uppehållstillstånd? Nu släpper Asylrättscentrum tillsammans med Right to play en handbok som hjälper dig att göra rätt.

De som fått uppehållstillstånd genom gymnasielagen måste efter att studierna är klara skaffa ett jobb för att få stanna i Sverige. Anställningsvillkoren måste även uppfylla vissa krav för att personen ska få uppehållstillstånd. För att stötta arbetsgivare som vill anställa dessa personer så finns nu den här handboken som ger enkla råd hur de kan göra rätt i processen.

Handboken tar bland annat upp viktiga frågor som storleken på lön, hur man ska tänka om man inte har kollektivavtal och vad som gäller vid provanställning. Handboken ger både praktiska råd, viktig information om vilka regler som gäller och en checklista för vad arbetsgivaren ska ha koll på.

Klicka här för att ladda ner handboken.

Stöd till den unga som ska söka permanent uppehållstillstånd

Har du fått uppehållstillstånd för gymnasiestudier och ska söka permanent uppehållstillstånd efter att du är klar med studierna? För att du ska få permanent uppehållstillstånd finns det en del krav som du ska uppfylla, här hittar du en handbok som förklarar kraven och hur du ansöker om uppehållstillstånd.

Migrationsrättens utveckling

Rapporter och analyser om utvecklingen inom migrationsrätten, såväl i Sverige som internationellt. 

Juristerna kommenterar

Asylrättscentrums jurister kommenterar domar från nationella och internationella domstolar.

Stöd oss

Donera pengar till oss i ditt eget eller någon annas namn. Ge en minnesgåva eller en julklapp. 

Share This