Handbok för arbetsgivare

2021-04-27 Aktuellt, Publikationer

Vill du anställa någon som fått uppehållstillstånd genom gymnasielagen och vill vara säker på att anställningen uppfyller kraven för att få permanent uppehållstillstånd? Asylrättscentrum har tillsammans med Right to play släppt en handbok som hjälper dig att göra rätt.

De som fått uppehållstillstånd genom gymnasielagen måste efter att studierna är klara skaffa ett jobb för att få stanna i Sverige. Anställningsvillkoren måste även uppfylla vissa krav för att personen ska få uppehållstillstånd. För att stötta arbetsgivare som vill anställa dessa personer så finns nu den här handboken som ger enkla råd hur de kan göra rätt i processen.

Handboken tar bland annat upp viktiga frågor som storleken på lön, hur man ska tänka om man inte har kollektivavtal och vad som gäller vid provanställning. Handboken ger både praktiska råd, viktig information om vilka regler som gäller och en checklista för vad arbetsgivaren ska ha koll på.

Klicka här för att ladda ner handboken.

Obs! Handboken för arbetsgivare uppdaterades senast den 15 februari 2021. Vissa regler har ändrats sen dess. För att vara säker på att du har den senaste informationen om reglerna för permanent uppehållstillstånd rekommenderar vi att läsa vår handbok som riktar sig till den som ansöker om permanent uppehållstillstånd. Du hittar denna handbok här.

Migrationsrättens utveckling

Rapporter och analyser om utvecklingen inom migrationsrätten, såväl i Sverige som internationellt. 

Juristerna kommenterar

Asylrättscentrums jurister kommenterar domar från nationella och internationella domstolar.

Stöd oss

Donera pengar till oss i ditt eget eller någon annas namn. Ge en minnesgåva eller en julklapp. 

Share This