Lär känna Asylrättscentrum

Beställd utbildning

Dagen inleds med att Anna Lindblad och Saloa Rubil presenterar vår nya verksamhetsstruktur och ger information om hur våra två juristteam – avtals- och processteamet – arbetar. Ni får möta de fyra jurister som ansvarar för kontakten med stiften och höra mer om deras respektive specialistområden och hur de kommer att arbeta framöver.

11.00-11.45 Så arbetar vi med ärenden
Andra timmen djupdyker vi i hur Asylrättscentrum gör bedömningar i ärenden och presentera statistik över de ärenden som kommit in till oss under det gånga året. Efter passet kommer ni att ha bättre kännedom till vilken typ av hjälp vi erbjuder, och varför vi landar i de bedömningar vi gör i enskilda ärenden.

13.00-13.45 Fokusområden och viktiga stödfunktioner
Eftermiddagen startas med att Anna Lindblad går igenom Asylrättscentrums fokusområden under år 2021. Under passet presenterar vi även vår utbildningskatalog och går igenom andra viktiga stödfunktioner som ni har tillgång till.

14.00-14.45 Migrationspolitiken 2021
Sista timmen kommer vår jurist med särskilt fokus på politiska frågor Sofia Rönnow Pessah kort gå igenom vad som är viktigt att veta om de svenska och EU-rättsliga lagförslagen som kommer aktualiseras under år 2021.

Anmälan
Anmälan görs till saloa.rubil@sweref.org senast kl. 15.00 den 25 januari. En bekräftelse på din anmälan och länk till mötet skickas ut den 26 januari 2021.

Flytta uppFlytta nerVäxla panel: Yoast SEO
SEO
Läsbarhet
Schema
Sociala medier
FokusnyckelordsfrasHjälp att välja den perfekta fokusnyckelordsfrasen(Öppnas i en ny webbläsarflik)
Hämta relaterade nyckelordsfraser(Öppnas i ett nytt webbläsarfönster)

Utbildningar

Information om de utbildningar och kompetensutvecklings-paket som vi erbjuder.

Juristerna kommenterar

Asylrättscentrums jurister kommenterar domar från nationella och internationella domstolar.

Kontakta oss

Vi ger kostnadsfri juridisk rådgivning över telefon och mail. Här hittar du information om hur du kommer i kontakt med en jurist för rådgivning och vilket stöd du kan få.