Single Blog Title

This is a single blog caption
23 August 2017

Rådgivningsbyrån söker praktikant med inriktning mot ekonomi och administration

Rådgivningsbyrån är en ideell förening som erbjuder kostnadsfri juridisk rådgivning i migrationsrättsfrågor med särskilt fokus på asyl. Våra medlemmar är Rädda Barnen, Svenska Kyrkan, Caritas och Stockholms stift och vi är UNHCR:s svenska samarbetspartner. Vi åtar oss uppdrag som offentligt biträde och driver även som ombud rättsprocesser både nationellt och internationellt. Vi håller föreläsningar i migrationsrättsfrågor, deltar i flyktingdebatten och är med och skapar opinion för en rättssäker asylprocess.

Vi är 16 personer på kontoret varav 11 jurister, en generalsekreterare, en utredare, en administratör och två juristpraktikanter. Just nu söker vi en praktikant med inriktning mot ekonomi och administration som kan avlasta vår administratör med enklare arbetsuppgifter. Praktikperioden beräknas att sträcka sig från 1 oktober 2017 till årsskiftet.

Arbetsuppgifter:

  • Stötta administratören med löpande ekonomi, kund- och leverantörsfakturor
  • Allmänna kontorsgöromål såsom kontakt med leverantörer, beställning av material, felanmälan etc.
  • Vara behjälplig med förberedelser och administration kring möten och utbildningar.
  • Ta emot besökare och ge information om Rådgivningsbyråns verksamhet.
  • Stötta personalen med tekniska frågor.

Kompetenser:

Vi söker i första hand dig som har sinne för ordning och struktur samt vilja och förmåga att sätta dig in i vår verksamhet och utvecklas tillsammans med oss. Du har med fördel en viss ekonomisk bakgrund från exempelvis studier eller tidigare arbete. Vi ser att du både talar och skriver obehindrat på såväl svenska som engelska samt har en god systemvana och med enkelhet kan arbeta i MS Officepaketet, främst Word, Outlook, PowerPoint och Excel. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och hoppas att du delar vår värdegrund samt har intresse för de frågor vi arbetar med.

Vi erbjuder:

En dynamisk arbetsplats med trevliga kollegor där du får stöd i din utveckling såväl som uppskattning för dina insatser. Praktik är oavlönad men det utgår lunchersättning. Under rätt förutsättningar kan praktiken övergå till en anställning.

Är du intresserad av tjänsten, skicka ditt CV och personliga brev till admin@sweref.org senast 15 september 2017, ange ”Praktikplats” i ämnesraden.

Leave a Reply

Medlemmar

Samarbetspartner