Single Blog Title

This is a single blog caption
31 August 2018

Rådgivningsbyrån söker en kommunikationspraktikant

Rådgivningsbyrån är en ideell förening som erbjuder kostnadsfri juridisk rådgivning i migrationsrättsfrågor med särskilt fokus på asyl. Våra medlemmar är Rädda Barnen, Svenska Kyrkan, Caritas och Stockholms stift och vi är UNHCR:s svenska samarbetspartner. Vi åtar oss uppdrag som offentligt biträde och driver även som ombud rättsprocesser både nationellt och internationellt. Vi håller föreläsningar i migrationsrättsfrågor, deltar i flyktingdebatten och är med och skapar opinion för en rättssäker asylprocess.

Vi är 15 anställda på kontoret i Stockholm, till hösten kommer vi även ha fem praktikanter från juristutbildningar. Just nu söker vi en praktikant med inriktning mot kommunikation som kan hjälpa oss med i första hand formgivning av trycksaker och administrering av vår nya hemsida som vi just nu aktivt arbetar med.

Arbetsuppgifter

  • Ansvara för formgivning av rapporter, foldrar och andra trycksaker.
  • Lägga in och redigera innehåll på vår nya hemsida.
  • Vara behjälplig med förberedelser kring möten och utbildningar.

Beroende på dina styrkor, vad du studerar nu och vad du vill lära dig mer om kan vi anpassa dina arbetsuppgifter, så att du får ut mesta möjliga av din praktiktid hos oss.

Kompetenser

Vi letar efter dig som studerar på en eftergymnasial utbildning inom kommunikation, marknadsföring, PR eller liknande. Vi tror att du har goda kunskaper i InDesign och har erfarenhet av arbete i WordPress. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift och har öga för färg och form. Som person är du initiativrik och kreativ, tycker om att arbeta tillsammans med andra och är duktig på att skapa nya relationer. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och hoppas att du delar vår värdegrund samt har intresse för de frågor vi arbetar med.

Vi erbjuder

En dynamisk arbetsplats med trevliga kollegor där du får stöd i din utveckling såväl som uppskattning för dina insatser. Praktik är oavlönad men det utgår lunchersättning.

Frågor och ansökan

Är du intresserad av praktikplatsen, skicka ditt CV och personliga brev till admin@sweref.org, ange ”Praktikplats” i ämnesraden. Rekryteringen sker löpande, kontakta gärna oss om du har frågor.

Leave a Reply

Medlemmar

Samarbetspartner